Blueprint of the studios in Albufeira, Algarve

Remodelling of Two Studios

Project Technical Data

Architect in Charge: Helder Pereira Coelhoo
Architect: Miguel Meira
Functionality: Residential / Tourism
Location: Albufeira, Algarve, Portugal
Photography by: Architecture Tote Ser
Client: Private Group of Investors

Apartments located in the Club Praia da Oura, Albufeira, situated on the beach front near Oura Beach, in a zone with excellent network of local transportation and served by a diverse touristic set, highlighting the main road with various bars, restaurants and stores.

Two Studio typology apartments both with an area of 20,74 m² and balconies with 12,29 m² and 7,56 m², renovated for housing rental.

The project consisted in the interior remodeling where priority was given to simple and contemporary design and the use of innovative materials modernizing the space, adding value to it.

All the walls were covered with "Viroc" and the floor protected with Ipox.

The kitchenette was fully remodeled and equipped with fitted-in electrical appliances primed by simplicity and functionality.

Bathroom with white sanitary fixtures and bath tub, which’s exterior was coated with "Viroc", with a sliding access door with a stainless steel knob/handle.

New electrical installation with lighting through directional lights.

The Club Praia da Oura apartments are the example of a project which offers you comfort and trust, perfectly combining the well-being with the design and the modernization of the finishing touches for pleasurable vacations, adding value to the apartments and all the investment.